zondag 1 maart 2015

Port proeven, Ronnies Sex Shop, Montagu

We ontbijten in de mooie tuin van b&b Welgevonden onder een grote boom. Het b&b is ons aangeraden door Doke. Briëtte, onze gastvrouw komt na de maaltijd nog even bij ons zitten. We praten over Zuid-Afrika en de toekomst van het land. Daarna boeken we het b&b in Montagu en gaan we op pad.

Nadat we die ene aardige weg met mooie huisjes in Calitzdorp gezien hebben rijden we naar Portfarm De Krans. In de winkel doen we een proeverij. Eén proeverij met z'n vieren, het is nog zo vroeg! De wijnen zijn niet heel bijzonder, maar de Port smaakt prima, zelfs ik vind het lekker. We rekenen de gekochte flessen af die we als we weggaan in het afhaalpunt kunnen ophalen.





Dan gaan we naar buiten, de wijngaard in. We zien mensen met manden vol druiven van het soort Hanepoten. We lopen en stuk door de wijngaard en knippen druiven om mee te nemen. Na  een kop koffie onder de wijnranken gaan we weer verder. In de auto snoepen we in de auto van de heerlijke druiven.




We gaan op weg naar Montagu. Op advies van Briëtte rijden we de Sevenweekpas. Over een grindpad rijden we de pas in. Dat levert weer veel stof op. Wat is het mooi hier. 
Onderweg komen we veel planten tegen die mij doet denken aan Triffids. Jan, die het boek The day of the Triffids ook gelezen heeft begrijpt de vergelijking.


We rijden via de R62. Langs de weg ligt een bijzondere padstal, een van de winkeltjes die langs de lange rechte wegen staan en waar je even stopt voor een kop koffie. De bekendste is Ronnies Sex Shop. Deze shop is niet zo klein meer tegenwoordig. Nadat vrienden 'sex' tussen Ronnies en shop geschreven hadden kwamen er veel meer mensen. Het is een bijzondere plaats. Er is geen onbeschreven plek op de muren. In de bar hangen bh's en slipjes en Ronnie zelf zit in het souvenirwinkeltje. Hij laat zich gewillig fotograferen door Jolanda.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten