dinsdag 3 maart 2015

Somerset West , de Kaap

23-2-2015

Somerset West is onze laatste verblijfplaats. Drie nachten bij b&b False Bay View. Francois verwelkomt ons. We hebben een hele verdieping met twee kamers en een gezamenlijke woonkamer met een geweldig uitzicht op de baai. We hebben nog twee hele dagen voor de boeg. We gaan na aankomst naar het strand. Even lekker uitwaaien. We rijden naar het strand. Het b&bHet strand is op de plaats waar wij erop gaan heel breed en mooi. Later komen we meer bij het stadje. Daar is het strand helaas vies en smal. Er loopt een grote pijp het water in. Jammer. Op de stoep is een groot gat in het plaveisel. Dit gat is duidelijk al wat ouder. De houten steiger boven de zee is onveilig en afgesloten, wat vissers en kinderen niet belet om er toch op te gaan. Het is allemaal vergane glorie.



De volgende ochtend gaan we op tijd op pad. We gaan vandaag de Kaap rond. Op weg naar Kaapstad rijden we langs de enorme townships. We rijden langs de kust. Op de tweebaansweg is het druk. De rit duurt langer dan we vooraf gedacht hadden. Tevreden zitten we met uitzicht op de haven aan de koffie. De ober weet ons te wijzen naar Scratch Patch. Een bedrijf waar Doke ons over verteld heeft. Het bedrijf polijst (half)edelstenen. De afgekeurde stenen worden in een grote bak gegooid. Je koopt een zakje en mag dan zoveel stenen uitzoeken als je wilt. Dit is een snoepjeswinkel voor een verzamelaar als Jolanda. De stenen kunnen straks bij de schelpen die ze in Zuid-Afrika verzameld heeft.


We rijden een stukje verder en komen bij Boulders Bay. We gaan hier naar toe voor kolonie van Afrikaanse pinguïns. Het is vreselijk toeristisch en door allemaal aangelegde plankieren lijkt het wel een dierentuin. Dit hadden we niet verwacht. Hun leefgebied is gelukkig wel gewoon natuur. Ze gaan in en uit het water en sommigen graven een gat in het zand. Voor het natuurpark hoef je hier niet naar toe te gaan, maar de pinguins zijn erg leuk.















We gaan naar Cape Point. Op de parkeerplaats worden de bavianen door medewerkers met stokken op afstand gehouden. We lopen omhoog naar de vuurtoren. Deze vuurtoren is eigenlijk te hoog gebouwd. Hierdoor staat de vuurtoren vaak in de wolken en is het licht niet zichtbaar. Later is er dan ook een vuurtoren verderop op een lager punt gezet. We lopen een pad richting deze tweede vuurtoren. Het waait zo hard dat Theo zijn bril moet vasthouden om te voorkomen dat hij van zijn neus waait. Weer beneden gekomen lopen we een pad richting Kaap de Goede Hoop. Dit is het zuidelijkste punt van Zuid-Afrika. Theo en Jan lopen een trap af naar Diaz Beach, een mooi wit strand. Jolanda en ik wachten boven. De mannen hebben het naar hun zin.
Jolanda heeft nog wat pinda's bij zich. Na één handje stoppen we de zak weer terug. Een minuutje later zit er ineens een baviaan achter haar op het pad. (Komt hij op de lucht van de pinda's af?) Hij snuffelt wat rond en daalt dan de trap af, knabbelt her en der wat op of tussen het Fijnbos. Totaal verwaaid lopen we terug naar de auto. Met de auto rijden we naar de Kaap de Goede Hoop.





We rijden langs de kust over een weg met mooie vergezichten naar Chapmans Peak waar we een mooi uitzicht hebben op Hout Bay. 
Terug in Somerset eten we op advies van onze gastheer en gastvrouw in een winkelcentrum bij het Italiaans restaurant Giovannis. Als je in de buurt bent, moet je hier zeker gaan eten. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten