zondag 8 maart 2015

Sedgefield craft en food market en Gerickes Point

14/2/15


Ik merkte dat ik mijn verhaal over deze dag heb overgeslagen. Bij deze alsnog.

Vandaag gaan we op pad met Doke. vanmorgen gaan we naar de Sedgefield food and craftmarket. We brengen Doke naar een vriendin van haar. Zij is al vaak op de markt geweest. Het een grote markt met een food gedeelte. Op de rest van de markt is ook voedsel en daarnaast allerlei handwerk en lokale producten te vinden. Op de food market halen we een heerlijke vers gemaakte fruitdrank. We lopen over de markt, drinken koffie en ik koop zowaar een zonnehoed. Die gaat me vast goed van pas komen.

Na de markt halen we Doke op en gaan we naar Gerickes Point voor een mooie strandwandeling. We lopen bijna alleen op het strand. Aan de oceaankant zien we een mooie zee met rotsen waar het water opspat. Aan de landkant zien we hoe de duinen in laagjes opgebouwd zijn. Na een wandeling waar vooral Doke en Jolanda schelpen zoeken (ik doe een beetje mee en vindt zomaar een paar hele mooie) en we over enkele stenen moeten klimmen komen we bij een doorwaadbare plaats naar een grote rots. Door een doorgang in de lage rotsen komt de zee hier van twee kanten tegelijk. We zijn laat en we zien de vloed snel opkomen. We besluiten om eerder terug te gaan dan vooraf gepland, omdat het water snel stijgt op het punt waar we door de zee moeten lopen.Wat is het hier weer mooi!








Hierna rijden we richting Knysna. We stoppen bij Jaap se Baai. Hier liggen mosselbanken, maar de vloed gooit roet in het eten. Het water staat te hoog om naar deze mosselbanken te lopen. Op aanwijzing van Doke rijden we naar de andere kant van de lagune bij Knysna. Ook hier weer mooie vergezichten over de baai. In de wijk met luxe huizen lopen 'wilde' bokkies rond.

De avond sluiten we af bij het favoriete Chinese restaurant. Om kwart voor acht komen er kaarsen op tafel. Er is een power cut aangekondigd. tijdens de drie weken dat wij in Zuid-Afrika zijn geweest zijn er meerder power cuts geweest. De stroom gaat er gewoon van 20.00 - 22.00 af. Heel apart.
Na een heerlijke maaltijd gaan we naar huis. Nog één dag in Knysna.

Het regent. We besluiten rustig aan te doen. Als het s middags droog wordt gaan we naar een van de bossen bij Knysna. Langs de township rijden we het bos in. Het is gezellig druk zo op zondag in het township. mensen en dieren lopen er rond. In het bos is het rustig. We zetten onze auto neer en worden door een medewerker in een huisje waar je een kaartje kunt kopen om naar een dikke boom te mogen gaan doorverwezen naar een kantoor een kilometer verderop om een permit te kopen om in de bossen te mogen lopen. Achteraf blijkt dit een bijzondere verwijzing, omdat het kantoor in het weekend gesloten is... We zijn deze keer gezagsgetrouw. Geen wandeling dus, behalve het stuk van en naar het gesloten kantoor. Bijzonder.
Tomatensalade naar recept van Hans

Onze laatste avond blijven we thuis Hans en Doke. Er worden verschillende salades gemaakt met stukken lamsvlees. Theo, Jan en Doke doen hun best. Hierna brengen we nog wat tijd door met fotoboeken en verhalen uit het reislustige leven van Hans en Doke. Het is een heerlijke week geweest. Morgen gaan we weer op weg. We hebben genoten van de gastvrijheid en gezelligheid van onze gastvrouw en gastheer. 

1 opmerking:

  1. Heerlijk om te lezen en de foto's weer te zien. Ik sluit me helemaal aan bij je laatste zin!

    BeantwoordenVerwijderen