zaterdag 21 februari 2015

Addo Elephant National Park

15-02-2015 / 16-02-2015

We slapen in het Addo Elephant National Park. 's avonds gaan we bij de drinkplaats kijken of we dieren zien. We komen niet verder dan twee ganzen die parmantig rondstappen. Na 10 minuten vinden Jolanda en Theo het wel mooi geweest. Na nog een half uur zonder enige beweging gaan Jan en ik terug naar de huisjes. Morgenochtend is het vroeg dag. Het was een heel rustig en stil half uur. 
Iets na 6 uur gaan we het park in. Ik ben heel benieuwd of en zo ja wat we gaan zien. Ik heb er niet zo heel veel vertrouwen in na gisterenavond. Al vrij snel zien we een Kudoe, hij staat rustig te grazen en verdwijnt dan weer tussen het groen. In onze gewone auto kunnen we niet over het groen heen kijken helaas.

Dan staat er midden op de weg een hyena. Dat is toch wel heel bijzonder. We zijn blij dat we zo vroeg op pad zijn gegaan zodat er geen andere auto's de  rust kunnen verstoren. Vlak na de hyena zien we een jakhals, die snel weer verdwijnt. En dan volgen er meer dieren. Zwijntjes, vogels, meer kudoes.

We moeten nog tanken en rijden terug naar de ingang van het park. Dan zien we een hele groep olifanten. Onze dag is nu al geslaagd. Een hele groep loopt op z'n dooie akkertje lang en over de weg. Plotseling stormt een jonge olifant al trompetterend met zijn oren wijd uit de bosjes. Hij stopt vlak voor hij onze auto aan de zijkant raakt. Jan reageert onmiddellijk en maakt een prachtige foto. Hierna gaat de groep naar een drinkplaats.
Als we na het tanken en een sanitaire stop verder gaan is het duidelijk drukker in het park. Er staan meerdere auto's stil om naar de olifanten te kijken. Op een soort parkeer-, uitkijkplaats stapt Theo de auto uit om de verrekijker te pakken die we heel dom in de kofferbak hebben laten liggen. Er komt onmiddellijk een medewerker naar ons toe dat dat absoluut niet mag en dat hij ons een boete van 800 rand moet geven. We bepleiten onze zaak en hij ziet het voor deze keer door de vingers pfff. Een echte Theo stunt ;). Het is wel heel fijn dat de verrekijker nu in de auto is.
Later op de dag zien we mensen die aan de weg werken die een middagdutje doen aan de zijkant van de weg...
Om 2 uur 's middags gaan we na acht uur in Addo gereden te hebben en veel dieren gezien te hebben verder. De volgende stop is Graaff Reinet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten