woensdag 18 februari 2015

Knysna

9/2/15 - 10/2/15

's Avonds komen we in Knysna aan. We worden hartelijk ontvangen door onze buren uit Nieuwkoop, Hans en Doke. Door hun uitnodiging en verhalen zijn we nu in Zuid-Afrika. Hier blijven we een week slapen. Wat een mooi huis hebben zij. We krijgen een mooie kamer en zitten niet lang daarna met een wijntje en biertje op het terras. Zelfs hier in Zuid-Afrika gaat het over Nieuwkoop. Baggeraars hebben de waterleiding in Nieuwkoop doorgevaren. Wij worden, zoals beloofd, getrakteerd op nasi. Altijd makkelijk als je niet weet hoe laat je gasten komen. Lekker met een eitje erbij.

De volgende ochtend ontbijten we op het terras met een door Doke gemaakte fruitsalade en door Hans bereid ei (gebakken, scrambled of gekookt naar keuze) Knysna in. We rijden naar Waterfront, bekijken de winkeltjes en drinken er koffie. Jolanda scoort een zomerjurkje en we hebben even contact met het thuisfront via een Wi-Fi punt. Daarna gaan we naar Mainstreet en doen wat boodschappen. We komen langs de bibliotheek. Een bezoekje hieraan kan ik natuurlijk niet laten. Het is een behoorlijke bibliotheek waar goed gebruik van gemaakt wordt. Volgens goed Engels gebruik is het lidmaatschap gratis. 





 De volgende dag rijden we de Lagune rond en gaan naar The Heads, de Eastern Head om precies te zijn. We hebben een geweldig uitzicht op de in-/uitgang van de Lagune. We maken er de nodige mooie foto's. Op de terugweg spreken we een echtpaar uit Johannesburg. Nederlands en Afrikaans zijn door beide partijen goed te verstaan. Beneden wacht de koffie op ons. Na een zonnig begin van de dag gaat het zomaar spetteren. Ons uitzicht boven was nog met zon gelukkig. Dit punt is een aanrader voor iedereen. Wat is het hier mooi.

's Avonds staan de mannen in de keuken. Hans is opperkok. Theo en Jan helpen mee. Doke houdt het overzicht en doet natuurlijk ook het een en ander. Jolanda en ik hebben vrij en zitten met een wijntje op het terras. We krijgen en lekkere maaltijd met Heek, gebakken aardappelen met knoflook en sla met Doke's sausje.  We hebben weer een heerlijke dag gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten