dinsdag 17 februari 2015

Op verkenning in Kaapstad

5/2/15

We lopen naar beneden richting de zee. Eerst op zoek naar een supermarkt om water te kopen. We vinden direct ook een broodjeszaak. We lunchen lopend. Nu op weg naar het Waterfront. Dat moet de moeite waard zijn is ons verteld. We besluiten om te gaan lopen, zo zie je het meeste van een stad. Als we er bijna zijn komen we andere toeristen tegen die ons vertellen dat het leuk is om het laatste stukje met een bootje te doen. We zijn warm en hebben al een tijd gelopen, dus dat lijkt ons wel wat. We varen langs een rijk stuk en vragen ons af hoe iemand die zo'n mooi huis heeft gekocht het vindt dat er de hele dag toeristen langs varen.

Het waterfront is uitgebreid. Allerlei soorten boten zien we een alles met op de achtergrond de Tafelberg. Schitterend. We boeken de boot naar Robbeneiland voor de dag erna en genieten van een biertje bij een Belgische gelegenheid 't Anker. Een heerlijke eerste dag.
We lopen terug naar ons b&b Villa Bianca. We zijn moe van de reis en de warmte. Op weg naar huis komen we langs een Portugees restaurant. Door een medewerker van ons b&b wordt ons de erboven gezeten Griek aanbevolen. Marinka. Het is er gezellig en we eten heerlijk. Door de kaartleeskunst van Jan zijn we daarna snel thuis. We praten en drinken nog wat en gaan snel slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten