dinsdag 17 februari 2015

Bontebok

9-2-2015

Het ontbijt wordt geserveerd op het met groen overdekte terras. Lundi trakteert ons op gebakken of gescrambeld ei (nee, een gekookt ei doe ik niet!), gehaktballen, heerlijk zelfgebakken donkerbruin brood en verhalen over Zuid-Afrika.
Zij en haar man zijn geboren en getogen in Transkei. Het is helaas niet meer mogelijk om daar te leven vanwege de veranderde leefsituatie. Het is er voor blanken niet veilig meer. Daarom hebben ze een plot gekocht en daar hun eigen huis gebouwd. Sinds drie maanden staat hun guesthouse op booking.com. Van hen horen we over de problemen met de energievoorziening. Iedereen heeft tegenwoordig elektriciteit. Dat is geweldig, maar de regering heeft er niet voor gezorgd dat de capaciteit meegegroeid is met de gestegen vraag. Het gevolg is dat de stroom op ieder moment kan uitvallen. Zij hebben dan ook een eigen stroomvoorziening gemaakt door zonnecollectoren te plaatsen.
We genieten van de vogels in hun tuin en van het uitzicht. De uitchecktijd van 10 uur wordt niet scherp aangehouden. We vertrekken na een hartelijk afscheid. Ons eerste doel is het Bontebok nationaal game reserve. Doordat het zo gezellig was zijn we later op pad dan de bedoeling was. De bokken staan bij de ingang van het park onder een boom. Het is al erg warm. We zijn duidelijk laat. Door de warmte zijn er weinig dieren te zien. We wandelen en stuk. Daardoor zien we watervogels. Ze schrikken op bij het minste geluid. Dit levert een prachtige foto op. Aan het eind van het park zien we gelukkig nog een aantal bokken. Goede les: om dieren te zien moeten we vroeg op pad.
In Swellendam gaan we lunchen bij het restaurant 'Oppie stoepie'. We bestellen een tosti. We krijgen het geserveerd met patatjes?!?

We gaan op weg naar Hans en Doke. Op naar Knysna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten