woensdag 18 februari 2015

Tsitsikamma


11-2-2015

Vandaag een actieve dag. Na een uitgebreid ontbijt gaan we naar het natuurpark Tsitsikamma. Er zijn twee dingen die we daar willen doen. Een wandeling over de hangende brug en een wandeling naar de waterval. We rijden er langer over dan verwacht, omdat er aan de weg gewerkt wordt. Er staan mensen met rode vlaggen om aan te geven dat je moet stoppen. Het kost ons heel veel tijd waardoor we er bijna twee keer zolang over doen.

Bij de ingang van Tsitsikamma horen we dat de brug wel te bereiken is, maar dat er op het moment onderhoud gepleegd wordt. We kunnen er dus niet overheen lopen helaas.
We willen de brug toch zien, dus daar gaan we eerst naartoe. Het blijkt een aardige klim te zijn. Onderweg komen we Dassies tegen die lekker aan het luieren zijn. Een fotomoment! Eenmaal boven lopen we over twee nieuwe kortere hangende bruggen naar de oude. Daar is weinig van over. Alleen de zijnetten zijn we nog.

Weer beneden drinken we koffie terwijl we een geweldig uitzicht hebben en dan starten we met de wandeling naar de waterval. Het is het eerste stuk van de 42 km. lange Ottertrail. Al snel blijkt dat het niet zomaar een wandeling is. Het is een flinke wandel/klauterpartij van 1,5 uur langs de zee over rotsen. Iedere keer als we even stoppen is het uitzicht anders en zo geweldig. Rotsen in de zee zorgen voor een spectaculaire branding. Theo gaat vooruit en het gaat me niet slecht af hem te volgen. Jolanda en Jan volgen wat later. Voor iemand met een verminderd dieptezicht gaat het haar goed af.

De waterval is mooi, maar er is niet veel water. De tocht door je dus niet voor de waterval, maar wel degelijk voor de tocht zelf.
We besluiten om terug te lopen via het bos. Een ervaren loper geeft ons die route als mogelijkheid. Op ongeveer en derde van de terugtocht is een trap naar het bos. Dat is wel even klimmen. Eerst een trap op aan het begin van het bos en daarna lekker stijl omhoog klimmen. Dat wordt spierpijn morgen.



















Doordat we via de trap door het bos naar boven zijn gelopen komen we bij de main gate uit. Daar blijkt dat we nog zo'n vijf kilometer naar beneden naar de auto terug moeten lopen. Deze misrekening zorgt ervoor dat we veel te laat terugrijden. We komen veel later dan gepland terug in Knysna.
Gelukkig kan Hans met 'hun' Chinese restaurant regelen dat we nog laat mogen komen eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten