dinsdag 17 februari 2015

Nog meer Kaapstad

7-2-2015


We beginnen bij de Compagnietuinen. Deze zijn aangelegd in de tijd van Jan van Riebeeck. Er was in die tijd onder andere een kruiden- en groentetuin voor de VOC. Kaapstad was een punt om verversingen in te slaan op weg naar de Oost. Nu zien we er bomen van buiten Zuid-Afrika, een kruidentuin en heel veel eekhoorns. 
We lopen naar George mall. En gezellige straat met kraampjes en muziek. Na een kop koffie gaan we naar Greenmarket Square. Er is een grote markt met Afrikaanse snuisterijen en kunst. We bezoeken ook de Panafrican market, een drie verdiepingen hoog gebouw met Afrikaanse kunst. Het doet mij denken aan een hele grote wereldwinkel, maar ik realiseer me dat dat wel wat oneerbiedig is.
Op zoek naar een postkantoor om een brief van iemand uit Nederland voor een vriendin in Zuid-Afrika te posten, kom ik in een somber donker gebouw. Het is en ongezellige, overdekte markt. Wat blijkt, er is een power cut. Dat gebeurt regelmatig en niemand weet hoe lang het duurt. Als ik wegloop gaan de lichten weer aan. Dat is een meevaller. Het duurt even voor alles weer werkt, maar dan lukt het toch om de brief te posten.

Als we weer terug zijn gaan de voetjes lekker in het zwembad.
We sluiten de dag af met een diner bij Carne in Kloofstreet. Een geweldig steakrestaurant waar we onze keuze maken aan de hand van een schaal waar het vlees op getoond wordt.

Een bezoek aan de township lukt helaas niet meer. Voor we weggaan lopen we nog een keer de stad in. We zijn nog niet in de islamitische wijk Bo Kaap geweest en daar willen we nog doorheen lopen. Het is een kleurrijke wijk. Het is zondag, dus er is niet open, waardoor het heel rustig is.




David brengt ons naar het vliegveld waar we onze huurauto gaan ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten