zaterdag 7 februari 2015

Van Zevenhuizen naar Kaapstad, de eerste dag

4/2/15 - 5/2/15

24 uur reizen. Pfff. Woensdag 4 februari, 09.30 uur. Twee koffers, Jan en Jolanda, Theo, mijn persoontje, twee koffers en twee grote tassen in de auto geladen. Wij zijn op weg naar Zuid-Afrika! Eerst naar vliegveld Brussel Zaventem. We zijn er vroeg, want er zijn geen files. Een mooie start. Rustig achteraan in de rij bij het inchecken. Dan mogen we met iemand van Qatar Airlines mee, omdat we thuis al ingecheckt hebben. Heerlijk, dat scheelt een tijd wachten in de rij. De tijd op het vliegveld gaat snel. Een kopje schrikbarend dure koffie houdt ons even bezig.

 Om 15.00 uur gaan we echt weg. Wanneer we goed en wel vliegen krijgen we al snel iets te drinken. Daarna een vliegtuigmaaltijd. Zo'n maaltijd krijgen we nog een aantal keer. Diner, nacht (om 2 uur), ontbijt en lunch. De variatie is beef, kip, vis en vegetarisch. Een warm broodje erbij, chocolaatje, toetje, taartje, fruit. We verhongeren niet, maar echt blij wordt ik er ook niet van. De stewardessen zijn allervriendelijkst. Een aardige keuze aan films. Zo komen we de tijd wel door.
Ik kies voor de film The fault in our stars. Wat een verhaal... en daarna de klassieker Chitty chitty bang bang, een stukje jeugdsentiment. Overstappen in Qatar. Na de volgende maaltijd (om 2 uur 's nachts) nog een feel good movie en daarna proberen te slapen. Dat lukt me wonderbaarlijk genoeg heel aardig. Om 9.30 uur landen we in Kaapstad. Het is er een aangename 21 graden. Heerlijk warm vergeleken met het koude Nederland dat we achter ons gelaten hebben. We hebben al snel een busje dat ons naar ons B&B Villa Bianca brengt. Met al direct een stukje siteseeing.



We worden begroet door twee enthousiaste honden. De eigenaars zijn nog even weg,  maar we mogen al naar onze kamers. Een onverwachts genoegen. We hebben twee kamers, een gezamenlijke badkamer, een keuken voor alle gasten (vier kamers) en een terras met zwembad met uitkijk op de berg Lionhead. Na een kop koffie en kennismaking met David en Dawn gaan we de stad in. Het is een stuk wandelen de berg af. Ons B&B zit namelijk een stukje de Tafelberg op. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten